Gaziantep’te Bal Üretimi Artacak
Gaziantep’te Bal Üretimini Artırmak İçin Yeni Bir Proje Hayata Geçiyor
Gaziantep’te bal üretimini artırmak amacıyla geliştirilen “Fondan Arı Yemi ve Arı Keki Üretimi Tesisi Projesi” kapsamında yeni bir tesis kurulacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Arı Yetiştiricileri Birliği ve Sahaya Hazır İnovasyon Derneği iş birliği ile bal protokolü imzalandı.
Proje kapsamında, arıların hayatta kalması ve bal üretiminin artırılması hedeflenirken, bal üreticilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ekonomik büyüme, istihdam ve sürdürülebilirlik de amaçlanıyor.
Proje kapsamında kurulacak arıcılık atölyesinde, özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik eğitim programları düzenlenecek. Seçilen 100 kişilik gruba arı beslenmesi, hastalık yönetimi ve bal üretimi konularında eğitim verilecek ve katılımcılar sertifika alacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, balın sağlık açısından önemine değinerek, bilim dünyasının bu konuda verdiği destekten bahsetti. Arıların doğadaki önemine vurgu yaparak, “Arıları korumak ve ürünlerini markalaştırmak için çaba harcıyoruz.” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan ise kentteki arı kovanı sayısının 72 bine ulaştığını belirterek, verilen desteklerle arıcılığın önemli bir seviyeye geldiğini söyledi.