Durmuş Yılmaz Kimdir? İYİ Parti’den Neden İstifa Etti?

Eski Merkez Bankası Başkanı olan ve İYİ Parti’den 2018 seçimlerinde milletvekili seçilen Durmuş Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, paylaşımında “İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize” dedi.

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR?

Durmuş Yılmaz 1947 senesinde Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Karacaömerli köyünde dünyaya geldi.

Lise mezuniyetinin ardından 3 sene Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam etti. 1970 senesinde Millî Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Devlet Bursu sınavını kazandı ve Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimi için İngiltere’ye gönderildi.

1980 senesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğünde göreve başladı.

18 Nisan 2006-18 Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı oldu.

7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 tarihleri arasında da MHP’den 25. Dönem Uşak Milletvekili oldu.

2017 senesinin Ekim ayında, Meral Akşener’in yeni partisi İyi Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2018’de Ankara’dan vekil seçilen Yılmaz, Deniz Baykal’ın en yaşlı üye olmasına rağmen sağlık sorunları gerekçesiyle özür beyan etmesi üzerine ikinci en yaşlı üye olarak meclisin geçici başkanı olmuştu.

DURMUŞ YILMAZ İYİ PARTİ’DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Gazete Pencere’ye konuşan Durmuş Yılmaz, geniş çaplı açıklama yapmak için bir süre bekleyeceğini ifade etti. Yılmaz, “Partide taşı elimin altına koymamı gerektiren bütün hayallerim yıkıldı” dedi.

006-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Yılmaz, İYİ Parti’den 2018 seçimlerinde milletvekili seçilmişti.

Ancak son genel seçimde İYİ Parti, Yılmaz’a milletvekili listesinde yer vermedi.

Geçen Haziran ayında İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda tek aday olarak yeniden Genel Başkan seçilen Meral Akşener, parti içindeki eleştirel tutumlara yönelik sert bir konuşma yapmıştı.

“Rotamız net, pusulamız millet” sloganı ile yapılan kurultayı “hesaplaşma zemini” olarak nitelendiren Akşener, “Herkes haddini bilecek. Parti içinde şımarıklığı bitireceğim” gibi sözler sarf etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort